Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Marcin Lewandowski likeros (9350 niezalogowanych)
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
No przyznam, że argument dosyć solidny. Ale z drugiej strony czy ktoś na trzeźwo myślący się spodziewa aby muzułmanie nagle porzucali swoje systemy wartości?

Co do meczetów jest to konsekwencją otwartości (albo po prostu bierność) tutejszej grupy trzymającej władze. Jak dają to trzeba brać i takim sposobem się tutaj poustawiali. A w Arabii nie ma co liczyć na takie liberalne myślenie dlatego tam się nie wybieram... ;p Zresztą jak się ropa skończy, to oni będą już mieli gówno do gadania...

Oczywiście chciałoby się znaleźć złoty środek w tym wszystkim, ale hmm... życie depcze wyobraźnie...
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
belcia napisał:

w szkole muzulmanie siedza tylko we wlasnym towarzystwie, robia ci laske jak sie mozesz do nich dosiasc i zdarza sie ze zmieniaja jezyk z holenderskiego na arabski....milooooo

i nikt tak nie narzeka na zle traktowanie jak arabowie, dlatego maja czesto lepsza prace niz polacy
....

Wiesz, Belcia, tu akurat znaczna większość Polaków woli swoją mniej płatną płacę, bez konieczności robienia laski.
Profesor Bralczyk apelował już dawno temu, abyśmy polskich znaków używali:

Myślę, że jest to bodziec do założenia nowego tematu. Bądź raczej przypomnienia starego.

Zgłoś wpis
167 Postów

()
Stary wyjadacz
Ragusek, nie musza porzucac swoich systemow wartosci, chodzi o to, zeby szanowali i dostosowali sie do systemow wartosci kraju, w ktorym mieszkaja a nie narzucali nam swoje. Tylko tyle...

Viooltje, nie wiem jak sie wstawia polskie znaki, bardzo przepraszam za zanizenie estetyki tego forum....
Zgłoś wpis
175 Postów

()
Stary wyjadacz
jak masz polskiego programiste to wystarczy wcisnac alt przed polskim znakiem ucza tego dzieci w podstawowce na informatyce
Zgłoś wpis
167 Postów

()
Stary wyjadacz
Nie mam polskiego programisty Zadnego programisty nie mam...
Klawiatura jest przystosowana do znakow holenderskich - nie moja, to nie bede zmieniac....

A ze sie czasami komus zamiast llaski zrobi laske...oj tam oj tam - takie male "przejezyczenie" tylko ze na pismie...
Zgłoś wpis
92 Posty

()
Gaduła
Zgłoś wpis
175 Postów

()
Stary wyjadacz
mozna to sciagnac bez problemu, co do przejezyczen wole przejezyczenia niz niedomowienia badz niezrozumienie
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
fighter1956 napisał:
jak masz polskiego programiste to wystarczy wcisnac alt przed polskim znakiem ucza tego dzieci w podstawowce na informatyce

Hue-hue, a Fighter zapomniał, jak to się robi!

Dziuby, leniuchu!
Zgłoś wpis
466 Postów
a a
(Adamm)
Latający Holender
belcia napisał:
A ze sie czasami komus zamiast llaski zrobi laske...oj tam oj tam .

Bravo @belcia!!
Tak trzymaj, widac, ze jestes swietnie ingeburgerd, bo (trzymajac sie oczywiscie kurczowo tematu)
dochodza mnie sluchy, ze Holandia moze nie lubic (nas lub moze jednak ....was ) za .....nie robienie laski (specjalnie bez polskich znakow, interpretacja dowolna).
Nie to, zebym osobiscie jakies klachten indienen maar.....

Ciekawe czy jakis nozyc a moze jednak nozyce sie odezwa
Zgłoś wpis
175 Postów

()
Stary wyjadacz
Viloka oj tam wazniejsze sprawy na glowie np zbilansowac diete i dopasowac do treningu
Zgłoś wpis

Bliżej nas